ATOLYE KEDİ BENİ MİMLEMİŞ

1-Çocukluğunuzda anne babanızla(yada büyükleriyle yapmış olduğunuz ve sizi siz yapanşeylere katkısı olan bir olay,bir aktivite,bir eylem..Ve hangi yönünüze katkıda bulundu?
  Benim rahmetli dedem felç olmuştu tekerlekli sandalyede otururdu,odanın dışından biri kapıdan içeriye girse sandalyesinde dikilmeye çalışır kollarının yardımıyla yükselirdi,kardeşim 3 yaşındaydı o bile kapıdan girse dedem aynı eylemi gerçekleştirirdi.Bir gün annem baba o daha küçücük çocuk niye rahatsız oluyorsun dedi rahmetli kızarak kapıdan bir baş girdimi ,bir ... ayağa kalkar dedi ..o gün bu gündür o alışkanlığı sürdürürüm. onlar tabbi
 çerkez terbiyesiyle büyümüşler..Saygılı bir i,nsan olmaya çalışmamda katkıda bulundu sanırım.
2-Çocukken oynamayı en çok sevdiğiniz oyun ve oyun aparatı.
   Bir tane arap bacı bez bebeğim vardı adı şetaret parçalanıp pamukları dökülene kadar onunla oynadım.Ondan olsa gerek araplara bayılırım.
3-Rahmetli babam sokakta oynamamıza çok kızardı ,ama annemi bayıltıncaya kadar yalvarır sopayıda yer çıkardım.
4-Çocukluğunuzda vegençliğinizde keşke farklı olsaydı dediğiniz bir durum,olay..
   Deneme lisesine keşke hiç gitmemiş olsaydım dediğim çok olmuştur beni okumaktan soğutan bir öğretici kadrosu vardı o zamanlar,hala önünden geçerken  tüylerim diken diken olur.
5-Çocukluk ve ilk gençlile ilgili iyiki böyle olmuş dediğiniz bir olay.
  Evet çocukluğum ve ilk gençliğim teyze çocuklarıyla bir arada geçti özellikle nedukcuğumun arkadaş gibi ablalığını hiç unutamam.Kardeş gibi bir arada ve sevgiyle büyüdük.
6-Varsa çocukluk döneminize ait bu günü etkileyenbir olay,anı.
  Çok sevdiğim dedemin on yaşına girdiğim gün vefat etmesi.Hala beni çok üzer.

6 yorum:

renklicehobiler dedi ki...

Ne güzel anlatmışsın kendini, çocukluğunu. Bende bir çerkez kızı olarak deden gibi gelene gidene kalkar dururum.Sevgiler...

Atolyekedi dedi ki...

Öncelikle cevapladığınız için çok teşekkür ederim.Ne varsa eskilerde var işte saygı ne güzel şey. şimdi herşey daha farklı... Deneme lisesi nedir? adı mı acaba? Dedenize Babanıza da Allah rahmet eylesin, Nur içinde yatsınlar...Tekrar Teşekkür ederim

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Canım aynı mimi bende yazdım.Bu mimler içini döktürüyor insanın.Çok samimi cevaplar vermişsin.Her şey gönlünce olsun .
Sevgiler...

sibel dedi ki...

Atelye kediciğim deneme lisesigüya ankaranın en iyi liselerinden biridir.Orada okumaktan öyle nefret ettimkiorta okuldan sonra kendimi meslek lisesine attım ve çocuk gelişimi okudum.Gençliğimin en hoş ve güzel günleri de orada geçti.250 mevcutlu bir okuldu hocalar talebeleri, talebeler hocaları çok severdi.Hala o günleri özlüyorum ..Orada aldığım bilgilerle çocuklarımı bilinçli ve iyi yetiştirdiğime inanıyorum..

sibel dedi ki...

şanslıcığım senin güzel gönlün sağol zaten hayat felsefemde asla riyakarlık olmadı..her şey neyse odur.. Annem her zaman benim için derki Sibele dokunsalar çimdikledi diye bağırır...sevgiler

Atolyekedi dedi ki...

Ben bu okulu ilk defa duyduğum için merak etmiştim(Ankarada oturmama rağmen bilmiyordum, ama öğrendim) açıklamanız için teşekkürler. İyiki de sormuşum bende çocuk gelişimi mezunuyum. Sizinle ilgili bir şey daha öğrenmiş oldum bu da beni mutlu etti.