HANIMLARIN ÇİLESİ

Geçen gün yolda giderken şöyle bir etrafa baktım.İşten çıkış saatiydi. Yolda yürüyen 10 hanımın 8'inin eli kolu torba dolu, habire taşıyorlar.Bir de erkeklere baktım,10'da 8'i elleri belinde yürüyorlar.Sonra hanımların kaldırımlardan inerkenki hallerine dikkat ettim,hemen hepsi diz özürlü.Erkekler gayet rahat hareket ediyorlar. Taşımak ve yamulmanın hanımların kaderi olduğu hükmüne vardım.Sevgiler.

EL İŞLEMESİ KOLYELER



İşte bu, kardeşim Fulin'in meydanî kolyesi.


Annemin iğne oyalı tülbentlerini yürütmek için karıştırırken , yazmaları gördüm .Ne yapabilirim diye aldım elime düşündüm.O anda tasarlandı bu yazma kolyelerim.Vee tabii yazmalarda yürütüldü.Akşam işten dönünce yemekti,bulaşıktı derken,saat 11 den önce boncuklarımla buluşamıyorum.Saat 11 den sonra başladım işlemeye aa bir de baktım saat 4 olmuş ve ancak yarısını işlemişim.Üzülerek ertesi güne bıraktım tamamlamayı.Önce yeşili yapmıştım.Biter bitmez mağazaya koydum, o gün satıldı.Mağaza deyince bijüteri mağazası değil ha...Benim bir matbaam var .Mağaza, matbaanın satış mağazası,  aynı zamanda da kırtasiye malzemeleri satışı yapıyorum.Orada vitrinin bir köşesine köpük panolar koydum,takılarımı oraya asıyorum.Hemen satılınca aşka geldim, kahve rengini de yaptım.Aynı şeyi üst üste yapmak ve aynısını yapmak beni sıktığı için kahve rengini biraz değiştirdim.


Etiketler: bayan

TAKIMLAR


Bu gümüş rengi boncuk örme takım, kafamın çok bozuk olduğu bir gün yapıldı.Akşam saat 12de oturdum, ''düşünmememi sağlayacak oyalayıcı bir şey yapayım '' dedim.Ne çıkacağını bilmeden başladım.İpim bitince iki parça yapmaya karar verdim .2.parçayı da yaptım. Sonra baktım,ortaya bir şey lâzım.Çok güzel kesme renkli kristallerim vardı, onlarla ortasını yaptım.Gece saat 5 olmuş.Ertesi gün yaptığımı çok beğendim, ''hadi bilekliğini de yapayım'' dedim.Ertesi güne kaldı tabii.... Bileklik de bitti. ''Hani ya küpeler ?'' Küpeler de bitti . ''E bir de yüzük olsun da tam olsun bari'' dedim, yüzüğü de kondurdum....





Pembe çiçekli kolyeye gelince.... Kardeşim Fulin, örme boncuk çiçeklerden pano yapmak için bir sürü çiçek ördü ama ne hikmetse bir türlü o pano oluşamayınca, çiçeklere el koydum.Evdeki diğer malzemelerle karıştırdım, ortaya bu takım çıktı.Geceleri çalıştığım için ince boncuk örmeyi gözüm görmüyor.İnce işleri Fulin'e yaptırıp sonra tasarlıyorum.


Siyah ve kırmızı boncuk örme kolyenin boncuk oyaları, komşum Meryem'in annesinin yemenisinin kenarından hediye.Teyzem ''al değerlendir'' dedi bende değerlendirdim.



Yukarıdaki kolye kardeşim Fulin'den, ama o küpe yapmayı sevmiyor.KÜPELER BENDEN...



ZARİFÇE: SİBEL'den

ZARİFÇE: SİBEL'den ey zarifcem sana hayatım boyunca hep hayran oldum.Senin sabrın bende de olsaydı keşke diye özendim.