TAKIMLAR


Bu gümüş rengi boncuk örme takım, kafamın çok bozuk olduğu bir gün yapıldı.Akşam saat 12de oturdum, ''düşünmememi sağlayacak oyalayıcı bir şey yapayım '' dedim.Ne çıkacağını bilmeden başladım.İpim bitince iki parça yapmaya karar verdim .2.parçayı da yaptım. Sonra baktım,ortaya bir şey lâzım.Çok güzel kesme renkli kristallerim vardı, onlarla ortasını yaptım.Gece saat 5 olmuş.Ertesi gün yaptığımı çok beğendim, ''hadi bilekliğini de yapayım'' dedim.Ertesi güne kaldı tabii.... Bileklik de bitti. ''Hani ya küpeler ?'' Küpeler de bitti . ''E bir de yüzük olsun da tam olsun bari'' dedim, yüzüğü de kondurdum....





Pembe çiçekli kolyeye gelince.... Kardeşim Fulin, örme boncuk çiçeklerden pano yapmak için bir sürü çiçek ördü ama ne hikmetse bir türlü o pano oluşamayınca, çiçeklere el koydum.Evdeki diğer malzemelerle karıştırdım, ortaya bu takım çıktı.Geceleri çalıştığım için ince boncuk örmeyi gözüm görmüyor.İnce işleri Fulin'e yaptırıp sonra tasarlıyorum.


Siyah ve kırmızı boncuk örme kolyenin boncuk oyaları, komşum Meryem'in annesinin yemenisinin kenarından hediye.Teyzem ''al değerlendir'' dedi bende değerlendirdim.



Yukarıdaki kolye kardeşim Fulin'den, ama o küpe yapmayı sevmiyor.KÜPELER BENDEN...



4 yorum:

Nedret dedi ki...

Hepsi çok güzel şekerim.Keşke hikayelerini de yazsaydın bize, şöyle yaptım, böyle yaptım diye.Bence böyle hepsini birden yollama .Hangisine bakacağımı şaşırdım.Hergün birtane yollada tadını çıkaralım.Ellerin dert görmesin.

sibel dedi ki...

Nedretcim,kaç gündür ilgilenemediğim için aradaki boşluğu tamamlamak için birkaç tane koydum.Akşam misafir olunaca daha çokda çocukların erkadaşları,pekfırsat bulamıyorum.Ben fırsat buuncada çocuklardan BGSrın başına oturamıyorum.Onun için ara kaçamakları değerlendiriyorum sevgiler canım seni öpüyorum(sosyete öpücüğü malum grip var)

serpil dedi ki...

Yaratıcı hanımların hepsi böyle galiba :) Benim de canım sıkkın olunca , dikiş malzemelerinin, boncukların falan başında buluyorum kendimi :) Kesinlikle hepsi harika olmuş, elinize sağlık. Yazmalı olanlara bayıldımmmm...

sibel dedi ki...

teşekkürler daha çok varda zaman yaratıp kaydedemedim.sevgiler